Ajo se cfare duhet te beni eshte qe ta nisni dite me 1 banane dhe uje te ngrohte, Do te mbeteni pa fjale nga efeketet

Die/ta e njohur si “banania e mëngjesit” është tejet e thjeshtë dhe shumë e lehtë. Arsyeja se përse kjo dietë vlerësohet efektive ka të bëjë me faktin se bananet promovojnë tretjen dhe shpejtojnë metabolizmin.

Gjëja e dytë poz itive është se bananet janë të pasura me një subst ancë e cila ka indeks të ulët glicemik, pra tretet mirë dhe u jep ndjenjën se jeni ngopur me ushqim, por gjithashtu e bll okon pjesërisht edhe absorbimin e karbohidrateve.

Ata të cilët duan ta provojnë këtë dietë këshillohet që darkën ta hanë para orës 20:00 dhe të shmangin ëmbëlsira pas darkës. Edhe produktet e bulmetit dhe alk. oli janë të ndaluara. Në anën tjetër, bananet duhet të jenë të freskëta.

Kështu duket kjo dietë:Mëngjesi nje banane ose më shumë (derisa të ngiheni të ngopur) nje gotë ujë, Dreke 1 shujtë sipas dëshirës, por që përfshin shumë sallatë të freskët, Darka nje ë sipas dëshirës, por me shumë perime.Në rast se ndiheni të uritur, ju mund të hani diçka të ëmbël.