Ajo është gruaja më e fuqishme në bote, do habiteni shumë kur të mësoni çfarë u rren më shumë Merkel

Ajo është gruaja më e fuqishme në bote, do habiteni shumë kur të mësoni çfarë u rren më shumë Merkel.

Revista amerikane “Forbes” e ka paraqitur si “Gruaja më e f uqishme në botë”. Nuk e ka krejtësisht g abim. Angela Dorothea Merkel.

Drejton nga viti 2005 Gjermaninë dhe sidomos nëpërmjet asaj që vetë ajo e ka quajtur “Kr iza më e ke qe për Gjermaninë pas Lu ftës së Dytë Botërore”.Por Kancelarja gjermane nuk është vetëm “Një grua e hekurt”, siç tha për të Presidenti amerikan Baarack Ob ama.

Në këto vite ka ditur ta lidhë një linjë politike jofleksibël me një vizion komplesiv të gjërave që pak e kanë pasur, duke mos shikuar vetëm nga Berlini, por nga e gjithë bota. Më pragmatiste se tjetër “Vogëlushja”, siç e quante Helmut Kohl, është gati për ta tragetuar Gjermaninë dhe Europën jashtë nga kri za.