A lejohen udhëtimet për turizëm? Ambasada jep njoftimin e rëndësishëm për fluturimet Shqipëri-Itali

A lejohen udhëtimet për turizëm? Ambasada jep njoftimin e rëndësishëm.

Në një njoftim zyrtar nga Ambasada Italiane bëhet me dije se udhëtimet Shqipëri – Itali (dhe anasjelltas) lejohen vetëm për arsye të përcaktuara.

Si: arsye pune, shëndetësore apo studimi, urgjence absolute, kthim në banesë apo vendbanim.Lejohet gjithmonë kthimi, në Itali nga Shqipëria, i shtetasve italianë/BE/Shengen dhe i familjarëve të tyre, si edhe i shtetasve të pajisur me leje të rregullt qëndrimi e familjarëve të tyre.

Në momentin e kthimit në Itali, shtetasi duhet të vetë-karantinohet si edhe t’i nënshtrohet mbikëqyrjes shëndetësore, të plotësojë një vetëdeklarim në të cilin të paraqesë arsyen e cila e lejon të kthehet në Itali dhe të arrijë në vendmbërritjen e tij përfundimtare në Itali vetëm me mjet privat (lejohet kalimi tranzit në aeroport, pa dalë nga zonat e dedikuara të këtij të fundit).