A e dini pse disa njerëz nuk i prek fare Ko-rona! Ja cili eshte sekreti qe…

Shkencëtarët dyshuan se kjo memorje e imunitetit ishte e lidhur me ata njerëz që kishin luf/ tuar më parë ftohjen e zakonshme. Një studim i botuar të martën në revistën Sciencee përshkruan se si studiuesit nga Instituti LaJolla për Imunologjii kërkuan të gjenin prova që mbështesin këtë teori.

Studiuesit thonë se qelizat T mbajnë mend infe-ksionet e shkuara për dekada pasi një person ka pasur një sëmu/ ndje të caktuar. Në mos-trat që ata analizuan, gjetën prova të qeliizave T të trajnuara për të luf/ tuar viru-set që lidhen me ftohjen e zakonshme.

Ata gjithashtu u befasuan kur panë që shumë nga qelizat T në mos-tër gjithashtu njohën koro-navir-usin pa qenë të ekspozuara ndonjëherë drejtpërdrejt ndaj tij.Ata sugjerojnë se kjo ka të ngjarë të nxitet nga ngjashmëri të forta mes ko vi d, të ri dhe viru-seve të lidhura me të ftohtit.

Kjo mund të shpjegojë arsyen përse disa njerëz marrin vir-usin dhe kanë pak ose aspak simpttoma, ose nuk e marrin vir-usin fare,ditorja.