A duhet të vak-sinohemi nëse e kemi kaluar vir-usin? Kjo është përgjigja befasuese që japin ekspertët amerikan…

Pavarësisht infe-ktimit fillestar, Qendra amerikane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëm/ undjeve, ka thënë se njerëzit duhet të planifikojnë vak-sinimin kur t’iu vijë radha.“Kjo është pyetje shumë e drejtpërdrejtë”, ka thënë specialisti i sëmu/ ndjeve infe-ktive, Ames-Adalja.“Po, duhet të va-ksinoheni”.

Kur dikush shë-rohet, sistemi i tyre imunitar nuk lejon që ata të sëm uren menjëherë.“Sistemi juaj imuntiar është i gatshëm të identifikojë vir-usin dhe ta mbrojë veten”.

Shkencëtarët nuk e dinë ende saktë sa zgjat imuniteti apo sa i fortë është, ndonëse në disa punime kërkimore sugjerohet se mbrojtja mund të zgjasë për disa muaj.

Dhe sipas te dhenave vak/ sinat, në anën tjetër, janë të dizajnuara që të ofrojnë përgjigjje imunittare më të gjatë. Ekspertët thonë se ato duhet të rrisin imunitettin e një njeriu, pavarësisht se në çfarë gjendje është,ditorja.