Kujdess! A duhet të flini me ventilator aktiv gjatë natës??


Disa njerëz nuk mund të flenë pa e ndezur ventilatorin. Edhe pse vetë ventilatori nuk është një objekt toksik, përdorimi i tij gjatë natës mund të çojë në pasoja të caktuara. Do të thajë gojën dhe hundën.

Studimet zbulojnë se lënia e ventilatorit aktiv mund të ndihmojë në avullimin e djersës dhe lagështisë nga trupi juaj, duke çuar në dehidrim dhe tharje të gojës dhe hundës. Nëse jetoni në një zonë të thatë, kjo kërkon vëmendje të veçantë, pasi këto pasoja mund të shfaqen edhe më shpejt. Në përgjithësi, megjithatë, një filxhan ujë është më se i mjaftueshëm për të rivendosur ujin që ju nevojitet.

Mund t’i përkeqësojë alergjitë tuaja: Nëse keni alergji, gjumi me ventilator nuk është një ide e mirë. Sipas studiuesve, era mund të ndihmojë në qarkullimin e grimcave të alergjenit, duke rritur shanset tuaja për astmë, sy të thatë, alergji në sy dhe ethe.

Është një nga shkaqet e ngërçeve të muskujve: Temperatura natën tenton të ulet shpejt dhe, ndërsa ekspozimi ndaj të ftohtit është një nga shkaqet e ngërçeve të muskujve, tifozët mund t’ju ekspozojnë ndaj një ajri të ftohtë më të përqendruar dhe konstant, duke fryrë drejtpërdrejt tek ju.