A do te rikthehet рerseri ora diellore, apo kjo do te jete hera e fundit? Si рritet te levizin akrepat dhe kur do te vij ndryѕhimi per kete vit

Jemi në vjeshtë, ditët po shkurtohen në mënyrë progresive dhe së shpejti do të kemi edhe ndryshimin e orës, e cila do të kalojë nga legale në diellore: me pak fjalë, për pak javë do t’i kthejmë akrepat me një orë. Por kujdes, mund të jetë hera e fundit!

Ora diellore do të kthehet në fuqi natën ndërmjet të shtunës 29 dhe të dielës 30 tetor 2022, kur do të duhet t’i kthejmë akrepat një orë pas, nga 3 në 2. Do të fitojmë një orë gjumë, do të humbasim një orë dritë pasdite, të cilën në vend të kësaj do ta fitojmë në mëngjes.

Koha diellore do të mbetet aktive deri në fundjavën e fundit të marsit të ardhshëm 2023 (ndërmjet të shtunës 25 dhe të dielës 26 mars 2023) kur do të kthehemi për të lëvizur akrepat përpara.