A do të ngelesh sht atzënë? Ja ç’duhet të dish!

A do të ngelesh sht atzënë? Ja ç’duhet të dish!

Para se të ngelet sht atzënë është shumë e rëndësishme që një grua të bëjë disa kontrolle,ja cfare thote kjo mjeke,hapeni-ree.klamimin, dhe ndiiq-videon, e saj.Dhe ekzaminime gj inekologjike për të parë nëse sistemi riprodhues është i shë ndetshëm dhe i aftë për të nisur një sht atzëni.
Nëse sistemi riprodhues është i shë ndetshëm, i themi të fillojë mjekimin me ac id folik tre muaj para se ajo të mbetet sht atzënë, në mënyrë që të përgatitet edhe endometri për bebin e ardhshëm.

Por, përpara se të nisë bebin, duhet të bëjë dhe një konsultë paraprake me mjekun gj inekolog, pasi ekziston mundësia që shumë gra të kenë edhe inf eksione, madje në raste të theksuara mund të behen.