A do të mbyllemi pas 2 javësh? Ja lajmi i mire qe jep Brataj sqaron njëherë e mirë

omuniteti Teknik i Ekspertëve, deklaroi se do të mbeten në fuqi masat e deritanishme, por që mund të ndryshojnë në varësi të situatës epidemiologjike në vend ndaj duhet te jemi te kujdesshem.

Brataj theksoi se mbyllja e lokaleve e restoranteve në orët e vona të natës ka prodhuar efikasitet. dhe ulje te te infe ktuarve.Ai tha se:“Sot ishin tre masa nga kufizimi i orarit dhe kontrolli i shkollave, duke parë që me uljen e temperaturave, durimi na është sosur disi më shumë.

E kemi marrë si objekt të mbrohemi nga gjoba, jo nga vir usi. Maska të mbron, ka treguar më së miri që ka ulur përhapjen e infe ksionit. Kufizimi i maskave, duke ditur që lokalet e natës ishin një vatër shumë e madhe e transmetimit të vir usit, në këto javë funksionoi.

Nuk doli ai numër i madh të infe ktuarish siç pritej për t’u ashpërsuar më shumë masat. (Brataj i përgjigjet pyetjes për një karantinë gjatë fundjavave). Ne si ekspertë flasim lirshëm. Unë tregova kush janë masat e lehta, të mesme dhe të ashpra. Unë përmenda që një mbyllje disajavore do të mbyllte më shumë, por nuk thashë që do të merret kjo masë.