A do të kthehen vizat për të hyrë në BE? Edi Rama sqaron çfarë do të ndodhë me shqiptarët

A do të kthehen vizat për të hyrë në BE? Edi Rama sqaron..

Njerëzit para se të nisen për BE të bëjnë një aplikim online dhe aplikimi nuk është për vizë por bën aplikimin, futet në sistem dhe ti merr konfirmimin po online në një kohë shumë të shkurtër nëse je apo jo i lejuar të hysh në BE në bazë të kaluarës k’riminale. Nuk ka lidhje me qytetarët që s’kanë te kaluar k’rimi/ nale.

Nuk është kthim mbrapa tek Viza sic me siguri do të predikohet nga të gjithë ata që duan të përhapin erën e pusetës digjitale në Gjirin e Lalzit. Është një masë që pritet se kur do bëhet. Është thjesht një filtër në funksion të politikës.