1200 euro në muaj pa punuar fare në Gjermani, 2.1 milion persona aplikuan në këtë projekt

Duket si një ëndërr e vërtetë: imagjinoni të zgjoheni çdo muaj me 1,200 € të dorëzuara në llogarinë tuaj bankare pa qenë e nevojshme të punoni për të.

Epo, kjo është pikërisht ajo që do të ndodhë për pak më shumë se 120 njerëz në Gjermani nga viti i ardhshëm. Ata do të marrin injek sionin mujor të parave nga pranvera 2021 për tre vjet, si pjesë e studimit Pilotprojekt Grundeinkommen.

Qëllimi i projektit, i cili po mbështetet nga Instituti Gjerman për Kërkime Ekonomike (DI W Berlin) si dhe shkencëtarë nga Instituti Max Planck dhe Universiteti i Këlnit, është të fitojë një kuptim shkencor se si ndryshojnë sjelljet dhe qëndrimet e njerëzve kur ata marrin para rregullisht pa kushte.

Pra, pse studiuesit po shikojnë idenë për t’u dhënë qytetarëve një pagesë mujore të pakushtëzuar?“Ne besojmë se bota sot po përballet me shumë sfida të mëdha të tilla si ndryshimi i klimës dhe populizmi,” tha menaxherja e projektit.