ΡërΙotett Kreu I OΒЅН: Miqtë e mi, Mоѕ e bëni këtë gabim, Ar mikυ më i madh nuk eshte…

Me lot në sy, kreu i Organizatës Botërore të Shëndetesise, Tedros Adhanom Ghebreyesus, shprehet se arm iku më i madh në pan deminë që ka përfshirë globin nuk është vi rusi, por përçarja mes shteteve.

I përlotur ai bëri thirrje për unitet ndërkombëtar në luf tën kundër pan demisë dhe tha se “ar miku i vërtetë nuk ishte vetë vir usi por mungesa e udhëheqjes dhe solidaritetit në nivel global dhe në nivel kombëtar,”.

“Sa e vështirë është për njerëzit që të bashkohen për të luf tuar një ar mik të përbashkët që po vr et njerëz pa dallim? A nuk mund ta kuptojmë se ndarjet ose çarjet midis nesh në të vërtetë janë në dobi të vir usit?”, tha ai në një konferencë në Gjenevë.

Ai u shpreh se sistemet shëndetësore të disa prej vendeve më të pasura në botë janë përmirësuar, ndërsa disa kombe me mjete më modeste kanë pasur sukses në ngadalësimin e përhapjes së vir, usit,ditorja.